Pas op! Gemeente Bergen op Zoom waarschuwt voor verkopers aan de deur

Splinter, F. (Fabiola)

Op dit moment zijn er verkopers van verschillende bedrijven actief in Bergen op Zoom die langs de deuren lopen om te verkopen. Zo worden seniorenflats aangedaan en probeert men daar alarmtoestellen te verkopen. Terwijl je die gewoon via je zorgverzekering aan kunt vragen. De gemeente Bergen op Zoom waarschuwt haar inwoners dan ook voor verkopers aan de deur!

Ze kunnen je zomaar overrompelen, opdringerig zijn en je iets laten kopen wat je helemaal niet wilt. Heeft u toch interesse in het product, vraag dan of ze informatie achter willen laten zoals een folder of contract zodat u dit op uw gemak nog eens door kunt nemen. Willen ze dit niet doen, ga dan niet met ze in zee! En laat je niet ompraten met ‘als u nu gelijk beslist, krijgt u korting’, of iets dergelijks.

Rechten en bedenktijd

Wist je dat je ook rechten hebt bij verkopen aan de deur? Dit valt namelijk onder de wet op colportage. Verkopers aan de deur zijn verplicht zich te legitimeren. Wist u ook dat u een bedenktijd heeft? Binnen 8 dagen kun je de koop ongedaan maken.

Geschillencommissie

Als je vindt dat je oneerlijk bent behandeld door een verkoper aan de deur, kun je naar de Geschillencommissie stappen. Hopelijk komt het echter niet zo ver! 

Colportage Bel-niet-aan-sticker

Wil je niet dat mensen bij jou aan de deur aanbellen om iets te verkopen. Plak dan een Bel-niet-aan-sticker op je deur. Deze kun je bestellen bij http://www.belnietaansticker.nl/over_colportage.htm 

Meer informatie vind je hier: https://www.consuwijzer.nl/thema/verkoop-buiten-verkoopruimte